Om inte för någon annan så skriver jag det här inlägget för mig själv. Jag behöver själv känna efter varför jag valt att börja blogga, speciellt när det redan finns tusentals, nej miljontals, bloggar idag!

En blogg berättar, så vad har jag att berätta? Vad har jag att säga som inte redan har sagts? Vad har jag att visa som inte redan har visats av någon annan? På vilket sätt är jag unik i världen av biljoners triljoners människor?

Egentligen handlar det om våra egna erfarenheter, och det är något som intresserar mig och alltid har intresserat mig; livsöden. Varför gör jag och andra människor de val vi gör varje dag. Vad är det som gör människor lyckliga, vad driver oss, varför drömmer vi om det vi drömmer om och hur förändrar vi våra liv för att kunna skapa det vi drömmer om? Det är de stora frågorna som får mig i extas och jag älskar att gå djupt tillsammans med människor som är redo för det. Jag har försökt tänka ut vad som skulle vara intressant för er att läsa om, men allt som jag kunde tänka på finns redan inlägg i mängder om, och jag har alltid velat vara originell.

När jag försöker skriva om något som jag tror att andra vill läsa om är det något i mig som säger STOPP OCH BELÄGG DÄR KOMPIS, och inspirationen försvinner. Jag håller fortfarande på att lära mig att inte pressa fram eller tvinga fram något som helt enkelt inte skall komma från mig. Och är inte det ändå den största självacceptans som existerar? Att bara få vara, precis som vi är. Att få säga exakt hur vi känner, skratta om vi vill skratta, gråta om vi vill gråta och utan att använda ett filter vara som vi är just i detta ögonblick. Att bara få vara äkta utan att anpassa det vi säger, hur vi ser ut eller vad vi jobbar med för att passa in i bilden någon annan har av oss? Jag har levt mitt liv mycket efter vad jag trott att andra trott om mig. Och då tappade jag mig själv, om och om igen. Därför tar jag nu ett leap of faith och går åt helt andra hållet!

Jag vill att min blogg ska bli lite som en rolig dagbok där jag kan skriva om allt jag älskar, allt jag drömmer om och hur jag hjälper och coachar mig själv för att på bästa möjliga sätt leva ett liv som för mig känns betydelsefullt och äkta!

Xx
Ulrika