Bild tagen av min vän Simon Sandén i vallmosnåren på södra Gotland. kungahuset

Hamnar du i negativa tankar om dig själv och ditt liv ibland? Känns det som att det sitter fast negativ energi i kroppen på dig som skapar obekväma känslor? Känner du dig tom på energi utan att du egentligen förstår varför? Lugn bara lugn, det gör jag också ibland! Så här kommer en lista som jag kallar för ‘My emergency box for wellbeing’. Det är små och enkla saker som du kan göra för att BRYTA dina tankar som skapar dina känslor för att få igång livsenergin i kroppen igen! Jag är bra punkt ett, fyra och tio. Att röra på kroppen och gå ut i naturen är tre saker som jag vill göra mer i höst.

???? Prata om det – att lätta på hjärtat och prata om vad som tynger dig frigör energi och blockeringar. Låt papsen, en vän, din hund eller ett träd få hålla space. Oftast vet vi själva inte vad problemet är för än vi pratar med någon (eller något) om hur vi känner. 

???? Naturen – det finns massor med negativa joner i naturen som är jättebra för oss. Gå ut på en promenad i skogen eller lägg dig ner på närmsta åker och lyssna på tystnaden. 

???? Drick ett ENORMT glas vatten. Eller två – en ’well hydrated’ kropp är en förutsättning för att den ska fungera som den ska. Så botten upp tamejfan!

✏️ Conscious journaling – Börja med en mening. “Just nu känner jag mig…” Och släpp inte pennan. Skriv skriv skriv! Tillslut kommer det komma fram en massa saker du inte ens visste att du tänkte på eller kände.

???????? Rör på kroppen – för att frigöra energi, tankar och känslor. Behöver nödvändigtvis inte innebära att gå till ett gym, löpning, eller yoga. Sätt på din favoritlåt och dansa loss. Det är minsann en personlig favorit.

???????? Childspose, balasana – När som helst. Var som helst!

???? Pranayama, breathwork – när vi andas ordentligt och ner i magen aktiveras kroppens avslappningssystem. Connecta vänster och höger hjärnhalva genom att andas in genom ena näsborren och ut genom andra.

♥️ Treat yo self! – Gör något som ger dig glädje. Be din partner om en massage. Köp något fint. Ät en glass. Yoga. Träffa en vän. Läs en bra bok. Ät lite choklad.

???? Krama nån – Ett träd. En hund. En vän. En person på stan! Krama på höger sida så att era hjärtan kopplas samman.

???????? Tacksamhet – ett tacksamt sinne höjer nivåerna av lycka i kroppen. Ta ett papper och skriv så många saker du kan komma på som du är tacksam över! Mitt tips är att varje morgon och/eller kväll skriva ned tre saker jag är tacksam för, tre saker jag gjorde bra under dagen, tre saker jag ser fram emot och tre saker jag tycker om med mig själv. Det ger mig en skön start/avslut på dagen.