Så hjälper meditationen mig varje dag

Jag brukade vakna med fruktansvärd ångest i flera år.

Ibland vaknar jag fortfarande med en klump i magen, och självklart bidrar det till att jag känner mig stressad resten av dagen. Det jag har ändrat på är sättet att tänka. Eller snarare att inte tänka..! Genom att förstå att det är mina tankar som skapar en jobbig känsla i kroppen, kan jag också ändra tankarna till något som får mig att bli gladare. Det som verkligen gör stor skillnad för mig, är att varje morgon starta dagen med att tömma huvudet på tankar och fokusera på mitt andetag. Det gör jag genom att meditera. Jag sitter upp, blundar och låta tankarna komma, men jag spinner inte vidare i dom.

Att se dina tankar

Tänk dig att du har ett bord framför dig. På bordet ligger en massa olika föremål. Du sträcker ut handen och plockar upp ett föremål, men du inser att du just tog upp det, så du lägger tillbaka det igen. Det här händer upprepade gånger. Varje gång blir du medveten om att du plockade upp föremålet, men lägger tillbaka det igen på sin plats. Du värderar inte föremålet, du klandrar inte dig själv för att du plockade upp det eller för att det ligger andra föremål på bordet. Du gör bara en enkel observation.

Precis så skulle jag beskriva meditationen! Det handlar inte om att inte tänka alls, det handlar om att vara medveten om en tanke och sen släppa taget om den. Och ju oftare du gör det här, desto lättare blir det att tillslut släppa taget om tankar som inte bidrar till något positivt i ditt liv. Oavsett hur jobbig och motigt det kan låta eller kännas så är det värt det!

Meditera i en hängmatta

Att meditera genom att vila i en hängmatta måste vara det bästa sättet att vila på. Hängmatta online finner du nästan överallt. Nedan ger jag tips på olika sidor.

Morgonen utgör liksom grunden för hur resten av dagen kommer att bli, eller kännas. Och hur vi känner oss varje dag speglar det som vi sedan skapar i livet. Om vi lever ett liv utifrån negativa känslor och fokuserar på det tråkiga och jobbiga, så är det också vad vi kommer att skapa i framtiden.

Genom att vända morgonen, släppa tankar som inte är till din fördel, så är du på god väg till att skapa en bra resterande dag. Och ju fler härliga dagar du har desto härligare blir livet i sig.

Ha en strååålande dag!

Ciao!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *