Man borde uppskatta energi mer

Tänk er hur det var på typ medeltiden folk gick omkring med lyktor på kvällarna. Tänk att ens behöva besöka utomhus dass på vintern. Inte nog med att det är kallt så ska man behöva gå utanför hemmet också. Samt så ska man ta med sig sin lykta för att kunna hitta till dasset.

Nu slipper vi gå ut och kan stanna hemma även om vi vaknar mitt i natten och känner oss kissnödiga. Vi kan dessutom blunda och gå mot toaletten och ändå klara oss. Vi bör uppskatta el och energi mer än vad vi gör i dag. Folk tar detta bekväma liv föregivet och glömmer hur svårt det en.gång i tiden var för folk som saknade energi.

Jag har sett filmer som föreställer medeltiden och då sett folk som bott i stora slott. Inte ens dessa kungligheter i slott hade energi utan hade säkert något betjänt som fick hålla i deras lyktor vart de än skulle gå. Även om de hade betjänter så var livet svårt nog. Hellre bo i en etta nutid än slott på medeltiden för de hade det svårare än oss även om de var dåtidens miljardärer.

Vad är det som har gjort att vi inte längre tar något på allvar. Tex att vi tar energi för givet? Vi tar nu också våra telefoner för givet. Vi behöver bara ladda dem med energi och behöver inte gå ut för att köpa batterier. Allt vi behöver har vi hemma. Även om allt är enkelt att göra från mitt hem så vill jag ha normal elförbrukning och inte slösa mer än nödvändigt. Du kan vara som jag bortskämt och tar energi för givet. Jag rekommenderar dig ändå att gå in på Göta energi hemsida och beräkna din el så att du kan hålla den inom dina gränser. Varför slösa på energi när du inte måste? Var försiktig och tänk på dem som inte har energi hemma som ej har råd att installera. Vi ser varje dag folk som inte har råd med allt.

Därför bör vi uppskatta energi och räkna ut så vi inte svänger ut för mycket när vi ska betala våra fakturor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *