Håll dig uppdaterad

Från den 1 april i år gäller det inte längre något inreseförbud till Sverige. I andra länder kan det finnas restriktioner fortfarande. Så om man planerat att resa utomlands måste man hålla sig uppdaterad vad som gäller för just det landet.

Självklart ska man inte resa någonstans om man har någon symptom för hur kul är det att vara “inlåst” på ett hotellrum under hela semestern. Många länder kräver att du har ett covid-bevis för att komma in och det finns det några stycken,

Sen finns det en annan sak som är mycket viktig och det är pass. Pass-tiderna är väldigt långa så man måste vara ute i god tid. När vi tittade fick vi vänta ganska länge för att få en så jag vet inte hur det ser ut nu. Men när man hör folk prata om det så säger dom bara “det ordnar sig”. Men det är väl en sak som man vill ha klart ?! Sen är det olika tider på hur lång tid det tar att få det också. När vi tog vårt pass var det en familj som hade en resa planerad fyra veckor efter och när dom fick höra att det var cirka tre veckors väntetid sa dom : “men det får ni fixa”. Precis som om det var deras fel.

Nä, ta reda på pass, resa och vad som gäller för resemålet är prio för att allt ska funka.