Tillbaka till rutiner

Det tar några dagar

Nu är nog dom flesta tillbaka till sina vanliga rutiner. Tillbaka till skola, jobb och andra aktiviteter som man gjorde innan sommaren. Men det tar några dagar innan man hittar rätt, ser till att allt fungerar och får igång allt igen. I alla fall här hemma. Man ska väcka alla i rätt tid. Visst har dom egna klockor som ringer men man måste i alla fall se till att dom kommer upp i början. Alla ska hinna äta frukost innan det är dags för skola och jobb. Och sen måste man se till att allt som ska med för dan också är med och inte lämnas hemma.

Vi har varit och köpt både nya pennor och block för att kunna användas i skolan. Visst finns det blad och annat som det kan skrivas på i skolan. Men vill man ha eget som man vet att allt står i så är det bättre med ett eget block som ligger i väskan. Och man vet ju inte hur dom gör år för år i skolan. Vissa år får barnen pennor och block och ibland så finns det inte tillräckligt. Och nu när dom är så stora så vill dom ha egna.

Så nu gäller det att få in en bra rutin igen med både morgonbestyr och kvällsbestyr och vem som gör vad hemma. Under sommaren har vi tagit en dag i taget, men nu när allt är tillbaka till det vanliga är det dags att skriva veckomeny för middagarna så att man slipper undra varje dag vad man ska äta. Tvätt, städade rum och läxor. Ja, det är lika bra att sätta fart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *