Hej alla!

Vi alla vet ju hur skolan kan vara en utmanande miljö för dom unga och att det kan vara svårt att motivera dom till varför det är viktigt att plugga och göra bra ifrån sig i skolan. Det är många krav som ska uppfyllas och det är lätt att hamna snett. Tyvärr är det ju också så att om man hamnar snett så är det lätt att man börjar umgås med dåligt umgänge och en sådan spiral kan tyvärr göra så att man får en svår första tid som ung vuxen också.

Vad som är så speciellt med den här skolan utanför Örebro är att dom har på ett bra sätt tagit in teknik och utveckling på ett bra och utmanande sätt. Eleverna blir erbjudan att testa på att bygga egna robotar och har tillgång till 3D-skrivare. Fritidspedagogerna är duktiga på sociala medier och hjälper ungdomar med att utbilda dom inom det. Och dom lär sig fort när man pratar om deras saker och man kan lätt applicera på olika ämnen i ungdomarnas vardagliga liv. Ni kan ju bara tänka hur intressant matte blir för pojkarna som hatar matematik men älskar att spela TV-spel, när man berättar för dom att grunden i att skapa tv- och dataspel är just matematik och istället för tråkiga matte läxor kan skapa uppgifter som gör att dom lär sig göra olika spel och program. Fritidsgården har även tillgång till att spela in podcast avsnitt och YouTube klipp som eleverna själva får sätta sig efteråt att klippa och bygga deras helt egna podcast show.

Dom har lyckats så bra att föräldrarna till eleverna måste ringa till skolan och be lärarna skicka hem eleverna för att det snart är läggdags.

Tänk vad bra det kommer gå för dom här människorna när dom växer upp. Vi mer göra mer sådana här förädlingar i hela samhället för att möte den nya utmanande tiden som kommer.