Juletider är viktig för barnen

Barnens säsong

Nu är julen här, första advent är redan i november i år, vilket jag faktiskt tycker är lite konstigt. Första advent ska ju inte börja först i december tycker jag och har alltid lite svårt för när juletider börjar redan i november. Men det är samtidigt lite mysigt så man ska väl inte gnälla så mycket över det heller.

Det jag tycker har blivit lite konstigt dom senaste åren är att det är så mycket fokus på jul även för dom vuxna. Det är många företag som försöker göra sig så mycket pengar som möjligt under den här perioden. Man ska köpa dyra prydnads saker och det ska hittas på olika dyra aktiviter redan innan julen börjar. När det här har blivit det nya fokuset så tycker jag att man glömmer bort lite vad jag tycker att julen egentligen ska vara för. Det ska vara en period som fylls upp med mysiga stunder och lite spännande mystik som barnen kan få leva i och njuta. Men i stället har det blivit en sådan stressig årstid för vuxna så att barnan bli undanskuffade åt sidan och ska bara hållas sig på sin kant.

Visst, för familjer där det finns pengar och dom vuxna kan köpa sina barn med att köpa alla dyra saker som samhället förväntar sig att familjer ska köpa och ge sina barn, dessa barn kommer verkligen få njuta och bli bortskämda, dock så försvinner lite av mystiken för dom kring jul då allt är nytt och det hela känns lite plastigt och tråkigt. Och familjer som inte har råd att ge barnen allt det här som förväntas kommer göra så att dessa barn kommer få känna att dom bli lite utanför när dom hör deras vänner i skolan berätta om allt fint dom har hemma med nya fina jul saker och massa dyr julmat. Julen har alltså tappat fokus.

Därför hoppas jag att människor ute i stugorna och tänker till på vad jul egentlige står för och att vi nu tar tillfälle i akt och njuter av denna här stunden,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *