Skip to content
Okategoriserade

Hur det är att arbeta med ungdomar

Arbeta med ungdomar

Att arbeta med ungdomar kan vara en givande men också utmanande upplevelse. Här är några svårigheter som kan uppstå när man arbetar med ungdomar. Jag älskar och brinner för mitt arbete, ser oftast fram emot att gå till jobbet och möta dom olika utmaningarna som varje dag innebär. Men jag tror det inte alltid är så många som faktiskt förstår hur krävande det kan vara ibland och på vilket sätt, därför valde jag att idag punkta upp lite olika saker som gör att just arbete med ungdomar är lite extra krävande.

Ett – Utvecklingsskillnader: Ungdomar befinner sig i olika stadier av fysisk, kognitiv och emotionell utveckling, vilket kan göra det svårt att hitta aktiviteter och tillvägagångssätt som passar alla åldrar.

Två – Kort uppmärksamhetsspann: Många unga människor har kortare uppmärksamhetsintervall och kan kämpa för att fokusera på uppgifter under långa perioder. Detta kan göra det svårt att engagera dem i aktiviteter och hålla dem motiverade.

Tre – Begränsad livserfarenhet: Ungdomar saknar ofta den livserfarenhet och det perspektiv som vuxna har, vilket kan göra det svårt för dem att förstå eller relatera till vissa begrepp eller situationer.

Fyra – Motstånd mot auktoritet: Vissa ungdomar kan motstå auktoritet eller regler, vilket kan göra det svårt att fastställa gränser eller upprätthålla ordning i en gruppmiljö.
Fem – Bristande motivation: Det kan vara utmanande att motivera unga människor att delta i aktiviteter eller att fullfölja uppgifter, särskilt om de inte ser relevansen eller värdet i det de gör.

Sammanfattning – Sammantaget kräver arbete med ungdomar tålamod, flexibilitet och en vilja att anpassa sig till deras förändrade behov och intressen. Det kan vara utmanande ibland, men det kan också vara en givande och tillfredsställande upplevelse.

Hur är det med ditt yrke, vad är dom som gör det extra krävande som inte riktigt andra människor tänker på? Är det alltid självklart vad som är krävande eller är det finnas arbetsuppgifter som är lite jobbiga på ett annat sätt än vad man tror?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *